Selecteer een pagina

TicTacPhoto fotoboek

Het TicTacPhoto fotoboek scoort goed kwaliteit. Software, levertijd en de hoge prijzen zijn aandachtspunten

Verschillende formaten fotoboeken bij TicTac Photo

Wil je een fotoboek maken bij TicTac Photo? tictacphoto fotoboekHet is een van de aanbieders waar de prijzen wat hoger liggen, onafhankelijk van het formaat van het boek dat je kiest. Wel is er veel keus. Je hebt er bijvoorbeeld de keuze uit 9 verschillende formaten, er zijn slechts enkele andere aanbieders beschikbaar die je meer keuze bieden. Het duurt gemiddeld zo’n 6 werkdagen voordat je het fotoboek van TicTac Photo in huis hebt, al ligt die periode niet ver boven het gemiddelde. De kwaliteit van de afdrukken bij TicTac Photo is hoog, daar valt weinig op aan te merken. Ook de service is er van goed niveau, waardoor je ook zonder veel ervaring zonder problemen een fotoalbum bij TicTac Photo kunt maken.

Pagina’s uitbreiden en de cover

Houd er rekening mee dat het standaard fotoboek bij TicTac Photo 20 pagina’s kent, waarop je de foto’s kunt plaatsen. Je kunt dit uitbreiden tot maximaal 120 pagina’s, al verloopt de uitbreiding per 10 pagina’s. Dat betekent dat je direct een groot aantal extra foto’s dient te gebruiken, een middenweg is er niet. Voor de cover van het fotoboek bij TicTac Photo kun je gebruik maken van een harde of een zachte kaft. Je kunt er helaas geen platliggend boek bestellen, al kun je wel een eigen foto op de cover plaatsen.

Eigen software met diverse mogelijkheden

TicTac Photo maakt gebruik van eigen software, waarvan het gebruiksgemak gemiddeld is. Heb je al wat ervaring met fotoboeken? Dan kom je er waarschijnlijk goed uit, anders moet je wellicht even zoeken. Je kunt gebruik maken van zo’n 81 lay-out mogelijkheden en bijna 300 achtergronden, al kun je daarvoor ook gebruik maken van een eigen foto. Verder kun je het formaat van je fotoboek tussentijds niet wijzigen, maar kun je een foto bij TicTac Photo wel transparant maken.

Fotoboek maken met beperkte bewerkingsopties

Het bewerken van de foto’s lukt echter minder goed, je kunt bij TicTac Photo bijvoorbeeld alleen eenvoudig foto’s wisselen of verplaatsen. Knippen en plakken lukt niet en ook foto’s van internet of vanuit Picasa kun je niet zomaar inladen. Verder kun je geen paginanummers of schaduw toevoegen en is er geen spellingscheck aanwezig.

Wat dat betreft is de software van TicTac Photo wat beperkt, al kun je er aan de andere kant een fotoalbum maken in verschillende formaten en met een goede kwaliteit.

Klik hier voor de site van TicTac Photo

Kwaliteit
Prijs
Service
Levertijd
Software
Gemiddelde